Puheenjohtajan palsta

Vain kristallipallo puuttuu

Asioiden ennustaminen on vaikeaa. Ja tulevaisuuden ennustaminen erityisesti. Edessä on toinen koronavuosi ja se varmasti tuo sekä ennen koettuja että ennen kokemattomia ilmiöitä mukanaan. Jos tämä vuosi toteutuisi edellisen vuoden kaltaisena, ei meillä olisi syytä juuri minkäänlaiseen huoleen. Siis peukut pystyyn.

Vuosi 2020 jää historiaamme lopulta kuitenkin hyvänä vuotena, kun sitä tarkastellaan talouden, alueiden käyttöasteen ja yhteishengen perspektiivistä. Negatiivista toki oli tapahtumien niukkuus. Sen sijaan väkeä riitti alueilla välillä tungokseen asti.

Katse talouteen päin

Tilinpäätös osoittaa, että toiminta oli selvästi aiempia vuosia kannattavampaa. Se on oleellinen asia toiminnan jatkuvuuden kannalta. Kevätkokous saa hyväksyttäväksi tilinpäätöksen, joka osoittaa noin 21.000 euron ylijäämää. Sen verran jäi kassaan, kun tuotoista vähennettiin kulut ja poistot. Hyvä uutinen on sekin, että Hietasaaren saunan rakennusprojektiin tarvittiin selvästi vähemmän lainaa kuin alun perin suunniteltiin. Projektia pystyttiin siis maksamaan kassavaroilla ennakoitua enemmän. Hallitus sai jäseniltä valtuutuksen 230.000 euron lainan nostamiseen. Lopulta lainaa tarvittiin vain 170.000 euroa.

Kevätkokous saa päätettäväkseen myös joukon investointiesityksiä niin Lintulahteen kuin Hietasaareenkin. Toivomuslistalla on Lintulahteen mm. minigolf, telttasauna, frisbee-golf, kaksi polkuvenettä ja uusi traktori.

Hietasaaressa onkin jo loppuvuona hankittu uusi ketterä, keskeltä taittuva kiinteistönhoitokone, jollainen lienee hyväksi hankkia myös Lintulahteen. Hietasaaressa haluttaisiin remontoida toimistoon nykyisen avokuistin paikalle pieni puoti ja asiointitiski siirtyisi toimiston sisätiloihin.

Kausipaikkasopimusten uudistus

Syyskokouksessa täsmensimme kausipaikkasopimuksen luonnetta, ja ”määräaikaistilauksista tuli kestotilauksia”.

2021 on ensimmäinen vuosi, jolloin kausipaikkojen jatkokausien maksaminen perustuu laskuun, jonka yhdistys lähettää kausipaikkalaiselle. Nyt ei 12 kk sopimusta tarvitse käydä uusimassa alueella enää joka vuosi, vaan sopimus jatkuu vuoden kerrallaan, ellei sitä irtisanota viimeistään kuukautta ennen kuluvan sopimuskauden päättymistä. 12 kk sopimus voi myös alkaa mihin aikaan vuodesta hyvänsä. Kun jäsen solmii yhdistyksen kanssa ensimmäistä kertaa kausipaikkasopimuksen, joko 4 kk tai 12 kk, sopimus solmitaan alueen toimistossa ja tuolloin ensimmäisen kauden maksu tulee suorittaa samassa yhteydessä. Seuraavan kauden maksusta yhdistys sitten lähettää laskun jäsenelle. Kausipaikkasopimusten ehdot on uudistettu vastaamaan uutta käytäntöä, ja ne ovat nähtävissä yhdistyksemme verkkosivuilla.

Sauna. Alueen sydän

Osaisitteko kuvitella matkailuvaunualueen ilman saunaa? No en minäkään. Hietasaaren uusi sauna on ollut talvikautenakin lämpimänä lähes joka päivä. Se on tullut todellakin tarpeeseen. Koronan kokoontumisrajoitukset toki kiusaavat, kun löylyyn mahtuu kerralla enintään 6 henkeä. Hietasaaren saunakapasiteetti mahdollistaa nyt entistä paremmat saunomismahdollisuudet perheille.

Lintulahti halajaa telttasaunaa. Siitä päätämme kevätkokouksessa.

Infonäytöt alueille 

hallitus on päättänyt hankkia kummallekin alueille infonäytöt, jotka korvaavat perinteiset ilmoitustaulut. Ne tulevat toimistojen ikkunoihin, lisäksi Hietasaareen tulee tuplanäyttö myös saniteettitilojen eteiseen.

Hyvää karavaanikesää odotellessa

Kaikki ennusteet kertovat samaa viestiä, että kotimaan matkailu jatkuisi vilkkaana myös tänä vuonna. Siihen meidän on syytä toivoa ja pitää huoli siitä, että alueemme ovat elinvoimaisia ja meillä on iloinen asenne uusiin kävijöihin, samoin kuin myös toisiimme. Muistetaan hymy. Meillä on hieno yhdistys jota on ollut ilo johtaa.

Peter Lord (e. Tähtinen)

puheenjohtajanne.