Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan tervehdys

VUODEN PÄÄTTYESSÄ

Taas on yksi matkailuvuosi kääntymässä alueillamme lopuilleen. Pikkujoulut on vietetty ja varsinaista Joulua ja vuoden vaihdetta odotellaan.

Mennyt vuosi tarjosi hieman yllätyksiäkin, kun pitkään yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Jouko Ahonen jätti tehtävät syyskuun lopussa minulle. Joukolle kiitos menneistä vuosista.

Vierailijoita alueillamme ei käynyt ihan yhtä paljon kuin edellisenä vuonna, mutta heinäkuun helteiden aikaan Hietasaaressa ainakin väkeä riitti aivan tungokseen asti. Huoltorakennuksesta lämmin vesi loppui muutamana päivänä runsaan käytön vuoksi. Lieneekö osasyynä ollut runsas kuntalaistenkin määrä alueella. Kuntalaisethan eivät alueella saisi käyttää muuta kuin uimarantaa, mutta valvonta ruuhka-aikaan on mahdotonta. Ensi vuodelle täytynee miettiä tähän ongelmaan ratkaisua.

Lintulahdessa Muikku-treffien aikaan alue oli täynnä maistelemassa makoisia herkkuja, vaikka tilattujen muikkujen määrä alittui runsaasti. Onneksi pikaisesti saatiin tilanne korjattua ja kaikille saatiin suut makeaksi järven antimista.

Syyskokous pidettiin marraskuussa Lintulahden Lintusalissa, jonne olikin tullut yli sata jäsentä päättämään yhdistyksen tulevista asioista. Määrä taitaa olla suurin kautta aikain Lintulahdessa pidetyissä kokouksissa. Kokouksessa päätettiin mm. Hietasaari toimikunnan esityksestä isäntävelvoitteen palauttamisesta ensi vuodelle sekä uuden puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valinnasta tulevalle vuodelle 2020. Lisäksi tietysti vahvistettiin tulevan vuoden talousarvio, jonka yhdistyksen taloudelliseksi neuvonantajaksi hallituksen aikaisemmin nimeämä Peter Tähtinen ja rahastonhoitaja olivat ansiokkaasti valmistelleet.

Kuten yhdistyksen tuleva puheenjohtaja Peter Tähtinen eräässä puheessaan sanoi, että meillä on yhdistyksessä kaksi hienoa aluetta, kun työnnämme kelkkaa samaan suuntaan, tulee hyvä lopputulos.

Kiitän kuluneesta vuodesta 2019 ja toivotan rauhaisaa Joulun aikaa ja hyvää Uutta Vuotta 2020 kaikille. Erityskiitos isännille ja niille ahkerille, joiden ansiosta vuoden tapahtumat onnistuivat mallikkaasti.

Risto Järvikallio

SFC 74597

varapuheenjohtaja