Muikkutreffit Lintulahdessa 11.-13.8.2023 

Aurinkoinen sää sai muikkutreffiläiset runsaslukuisesti liikkeelle. Jo torstaina isännillä piti vilskettä, kun autoja ja vaunuja ohjattiin paikoilleen. Perjantaina alue olikin jo lähes täysi, yli 100 vaunukuntaa ja reilut 200 henkilöä. Muikkuja savustettiin ja paistettiin. Perjantailounaaksi myynnissä oli muusi + muikku + tsatsiki –annoksia sekä tietysti muikkuja. Illalla tanssittiin TuulenTie –orkesterin tahdissa Onnelan ulkolavalla. Lauantaina tarjolla oli 100 litraa lohikeittoa ja se meni kuin kuumille kiville. Kaikkiaan myytiin 130 kg muikkuja, 20 litraa muusia, 8 litraa tsatsikia. Myös jäätelö, kahvi ja kääretorttu tekivät kauppansa. Lauantaina pihalla pidettiin arpajaiset, pääpalkinto 200 € lahjakortti löysi onnellisen voittajansa. Muut voitot olivat lahjoituksia ja lohdutusvoitot muikkuja. Lauantai-iltana Lintusali täyttyi ääriään myöten karaokelaulajista ja tanssijoista. Tunnelma oli sananmukaisesti kuuma. 

Pahoittelemme häiriötä teltta- ja tilaussaunan löylyjen hiipumisen vuoksi. Puilla lämpiävä, jatkuvalämmitteinen sauna nimensä mukaisesti vaatii jatkuvan tulen kiukaan alle, jotta kaikille löylyä riittää. Lisäämme ohjeistusta. 

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille ja ahkerille talkoolaisille. Viikonloppu oli onnistunut. - PJ 

Hyvän Olon Markkinat -treffit Lintulahdessa 14.-16.7.2023

Hyvän olon markkinoilla saatiin vetreyttä kroppaan venyttelemällä. Ja lauantaina  yhdessä  luonnosta kerättyjen  jalkakylpyaineksien myötä saimme rentoutusta jaloille, sekä teimme kuorinta-aineita kahvista ja öljystä. Väkeä alueella riitti ja kelit suosivat. Nuoriso innostui kovasti kalastamaan uimisen ja erilaisten pelien  lisäksi. Lauantaina lapset saivat kasvomaalauksia ja pääsivät maalailemaan kiviä. Lopuista kivistä tehtiin  leppäkerttuja ja vietiin koristamaan alueen kukkapenkkejä ja kantoja. Lauantaina alueella oli tuote-esittelijöitä sekä myyjiä koruista kosmetiikkaan ja muuhun. Parturi palveluita ja hierontaa oli myös ostettavissa. Pizzauuni pääsi kovaan käyttöön lauantaina, kun tilauspitsoja paisteltiin lähes sata kappaletta. Tikkakisa oli tasainen ja veti enemmän osallistujia miesten sarjaan. Lempeiden löylyjen ja mukavien telttasaunan juttutuokioiden jälkeen perjantaina Lintusalissa tanssittiin karaoken tahdissa ja lauantaina Tuulen tie orkesteri sai ihmiset tanssahtelemaan Onnelassa. Kaikilla oli mukavaa ja väkeä oli tullut ympäri Suomen. Toivottavasti nähdään taas ensi vuonna Hyvän Olon Markkinoilla! -KK

Sikaa, simaa ja serpentiiniä - Vapputapahtuma 28.4.-1.5.2023 

Pitkä viikonloppu vapun merkeissä. Sää ei oikein suosinut meitä, oli melkoisen kylmää, välillä satoi vettä, räntää ja luntakin. Vapunaattoaamuna maa oli valkoisena uudesta lumesta. Kesähepeneitä ei tarvittu, toppatakki oli paikallaan. Saunoissa onneksi oli lämmintä ja varmasti karaokessakin. 

Perjantaina saatiin navakasta tuulesta huolimatta terassi siivottua ja kalustettua sekä ruokateltta pystytettyä ja pöytä paikoilleen. Lauantaina aamupäivästä Eki ja Jape lähtivät Kannonkoskelle Naurisahon Palviin savusaunapossun hakuun. Voi mikä ihana tuoksu tulikaan, kun kuuma paketti nostettiin kärrystä pöydälle. Keittiössä Pirjo L, Hanna ja Marja hääräsivät kermaperunoitten ja salaattien valmistuksessa. Jape palasteli possun, Eki ja Pirjo J repivät sen nyhtölihaksi muurikkapannulle, jossa se pysyi kuumana ja kaikille oli helppo jakaa samanlaiset annokset. Ruoka kävi hyvin kaupaksi, kukaan halukas ei jäänyt nälkään. Kun ruokailu oli ohi ja paikat saatu siivottua, taivaalle alkoi kertyä uhkaavia pilviä, päätettiin purkaa teltta heti, että saadaan se kuivana pakettiin. Maijan kuvasuunnistus sai kylmää uhmaavat suunnistajat liikkeelle ja kuvien arvoituskin ratkesi sunnuntai-iltaan mennessä. Aattona Lintusalista tuli juuri paistettujen munkkien tuoksu, mikä kutsui väkeä päiväkahville, simalle ja munkeille. Illalla sitten taas saunaan, uimaan ja vallatonta vappua viettämään karaoketanssien merkeissä. Vapunpäivän aamu aloitettiin marssilla, kaikki eivät tosin vielä heränneet mukaan. Kesän kynnyksellä ollaan ja vieraitakin oli jo mukavasti liikkeellä. - PJ 

Lintulahdessa vietettiin pääsiäistä harvanaisen kauniissa ja aurinkoisessa säässä 

Pääsiäistä juhlimaan saapui kuutisenkymmentä henkeä. Piha oli hieman sohjoinen ja märkä, mutta ei se pahemmin haitannut. Pitkäperjantain hartaustilaisuuteen pääsiäissanomaa ja lauluja toivat kirkkoherra Elina Tourunen ja seurakuntamuusikko Tommi Kurtti Äänekosken seurakunnasta. Hartauskahvit juotiin Marjan rahkapullien kanssa. Ennen saunoja vietettiin vielä yhteislauluhetki Heikin vetämänä. Maijan mielenkiintoinen kuvasuunnistus veti väkeä jatkuen lauantaihin asti. 

Lauantain aluekuvaan ilmestyivät juuri kuoriutuneet pulleat pääsiäistiput nimeltään Jukka ja Pasi. Tipuset myivät ahkerasti arpoja. Maija oli mukana vartioimassa, ettei kukaan anna tipusille sopimatonta syötävää eikä juotavaa. Kauppa kävi ja tiputanssikin nähtiin. Iltapäivällä Hanskin grilli oli kuumana ja H. Lihapalvelut tarjosi kaikille makkaraa, santsatakin sai. Myös noidat olivat heränneet ja ilmestyivät grillille makkarajonoon. Tiput, noidat ja koko muu väki lähtivät perinneretkelle “lauantailähteelle”. Illalla saunottiin ja jotkut uskaltautuivat avantoonkin, myös telttasauna oli kuumana. Ruikonperälle oli koottu kokko, mutta kovasta yrityksestä huolimatta se ei suostunut syttymään, vaikka ihan oikea palomieskin oli paikalla. Lintusalissa alkoi soida karaoke klo 21.30. 

Sunnuntaina pelattiin munabingoa. Iltapäiväkahvit juotiin kodalla - Hanskin ja Japen nokipannuista - Tainan muhkeitten voisilmäpullien kera. Arpajaiset pidettiin salin takapihalla auringonpaisteessa. Päivä päätettiin perinteisesti saunomisella ja karaokella.  

Maanantaina sitten koittikin kotiinlähdön hetki. Kaikki hyvin. - PJ 

Yhteistyötä Rahtarit ry:n 007 Jyväskylän osaston kanssa

Rahtarit ry:n SM-Pilkkikisojen järjestelyvastuu kuluvana vuonna oli 007 Jyväskylän osastolla. He ottivat yhteyttä marraskuussa SF Caravan Keski-Suomi ry / Lintulahteen, että voisiko kisakeskuksena toimia Lintusali. Saimme Rahtareilta tarjouspyynnön joulukuussa ja tietenkin lähetimme heille tarjouksen.

Tammikuussa 2023 meille tuli tieto, että Rahtarit ry:n SM-Pilkit järjestetään Lintulahdessa lauantaina 18. maaliskuuta. Paikalle saapui 43 pilkkijää eri puolelta Suomea. Mukaan mahtui myös kannustusjoukkoja ja muuten vaan mukaan tulleita Rahtarit ry:n jäseniä. Kaiken kaikkiaan tapahtumaan osallistui 55 henkilöä. Kisasarjoina olivat naiset, miehet, veteraaninaiset, veteraanimiehet ja nuoret. Kaikkiin sarjoihin saatiin osallistujia. Osallistujista jokainen osasto sai myös koota 3 henkisen joukkueen. Joukkueeksi hyväksyttiin myös 2 henkinen joukkue, jos osastosta ei ole useampaa osallistujaa kisoissa.

Päivä alkoi kello 9 ilmoittautumisella ja aamupalalla, joka sisälsi kahvia tai teetä maukkaan sämpylän kera. Pilkkiaika oli kello 10:00 - 14:00 ja 30 minuutin siirtymäaika kisakeskukseen punnitukseen. Valvojina toimivat Jarmo Jylhä moottorikelkan kera, Pasi Heikkinen ja Sirpa Santanen. Eipä sää tälläkään kertaa näyttänyt parhaintaan. Sää oli harmaa ja sateli lunta ja räntää – taisipa välillä tulla vettäkin. Tuuli tuiversi niin, että korvissa soi. Jäällä ei kuitenkaan ollut vettä ja luntakin kymmenisen senttiä. Porukka oli levittäytynyt laajalle – kauimmat olivat kaukana saarten siimeksessä.

Ensimmäiset luovuttivat puoli kahdentoista aikaan. Hivenen ennen kello 13 kisakeskuksessa alkoi saada jauhelihakeittoa ja jälkiruoaksi kahvia pullan kera. Ruokailun jälkeen koittikin sitten se odotettu hetki eli palkintojen jako. Kalasaalista saatiin kaikkiaan 25 kiloa ja 434 grammaa. 007 Jyväskylän osasto järjesti arpajaiset, jonka tuotto meni lyhentämättömänä Rahtarit ry:n 50-vuotisjuhlavuoden pääyhteistyökumppanille Kummit ry:lle. Palkintoina oli Rahtarit tuotteita.

Ennen palkintojen jakoa Rahtarit ry muisti kukkasella Lintulahden keittiössä ahkeroinutta naisväkeä: Pirjo Liimataista, Pirjo Jylhää, Taina Kuuselaa ja Marja Toivosta. Korviimme kantautui, että Lintusali oli tapahtumalle ihanteellinen paikka ja meitä kiitettiin siitä, että otimme Rahtarit ry:n väen avosylin vastaan ja palvelimme heitä pyyteettömästi. Myös pilkkijöiltä tuli kiitosta Keiteleen tarjoamasta monimuotoisesta vesistöstä – löytyi matalaa ja syvänteitä.

Tällaista emme ole aikaisemmin tehneet Lintulahdessa. Voisiko tämä olla tulevaisuutta, että olemme mukana järjestämässä alueen muiden yhdistysten kanssa heille tapahtumia. - AS

Hietasaaren pilkkikilpailut 4.3.2023

Talvisena maaliskuun päivänä vietettiin Hietasaaren pilkkikisoja.
Pilkkikisoissa oli lapsille, naisille ja miehille omat sarjat. Osallistuneita oli yhteensä lähes 40. Tällä kertaa ei onni suosinut kuin muutamia kalastajia pienillä saaliilla, mutta kalahan se on pienikin kala. Kalaa saaneet palkittiin erityispalkinnoin! Lisäksi kaikki pilkkikisaan osallistuneet saivat pienet palkinnon, lapset karkkia, naiset hiusharjat ja miehille snapsit. Grillikodalla makkarat, pullat ja lämpimät juomat maistuivat. Saunat olivat lämpöisinä perjantai ja lauantai-iltoina ja rohkeimmat kävivät avannossakin. Pavilla karaoken kuumimmat hitit soivat niin perjantaina kuin lauantainakin. - SL

Talvirieha Lintulahdessa 25.2.2023

Lintulahden Talviriehaa, hieman myöhäistä laskiaista, vietettiin nimensä mukaisesti varsin talvisessa säässä. Keittiöväki keitti hernekeittoa ja paistoi pullia. Lapset täyttivät pullat kermavaahdolla sekä mansikkahillolla ja niitä ei muuten säästelty. Lattialla oli pahvit taiteilijoiden luomuksille. Moottorikelkka-ajelu kiinnosti pientä väkeä ja villikelkka pyöri vinhasti rannassa. Hevosella ja ponilla pääsi ratsastamaan ja palkkioksi eläimille oli mukava syöttää porkkanoita. Kodalla porisi perinteinen mustakylkinen kahvipannu ja kahvin kera tarjottiin tuoreita, lasten täyttämiä pullia. Illan tullen sauna ja avanto kutsui kylpijöitä ja riehan päätti karaoketanssit. - PJ

Nuppi

Nuppi toimikunta 6/2022

  • päätoimittaja
  • Heikki Heino
  • Pirjo Jylhä
Mitä asioita haluaisit Nuppi-lehdessä käsiteltävän?

Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Maalis, touko-, syys- ja joulukuussa.

Ilmoitushinnat:

Ilmoituskerta1.2.3.4.
Takasivukokosivu260,00 €410,00 €580,00 €720,00 €
puolisivua160,00 € 250,00 €330,00 €400,00 €
Sisäkannet tekstisivujen hinnalla


Tekstisivutkokosivu230,00 €330,00 €435,00 €510,00 €
puolisivua125,00 €210,00 €290,00 €370,00 €
neljäsosa90,00 €150,00 €200,00 €250,00 €
kahdeksasosa65,00 €110,00 €145,00 €170,00 €
kuudestoistaosa50,00 €85,00 €105,00 €120,00 €

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013