Turvaohjeet/ säännöt

Turvaohjeet

 

Onnettomuusilmoitus -tulipalo- ja onnettomuustapauksissa tehdään ilmoitus hätäkeskukseen , puhelin 112 sekä isännän toimistoon , lisäksi varoita uhkaavasta vaarasta lähistöllä olevia.Huolehdi opastus paikalle

Ensiapu -isännän toimistolla on ensiapupiste, josta löytyy tavanomaisia sidonta- ja laastaritarvikkeita. Sairasauton (puh 112) saapuminen kestää n.20 min (hoitavan ensivasteyksikön saapuminen n.17 min)

Sammutusvälineet -alueella on merkityissä paikoissa noin 80 me välein 6 kg:n ABC-luokan käsisammuttimia ja vesitynnyreitä. Ilmoita henkilökunnalle , jos sammutinta on käytetty tai se puuttuu. Palokunnan saapumisaika alueelle on n.17 min

Ajosuunta -ajosuunnat on pääsääntöisesti kaksisuuntaiset , uuden tien liikenne on yksisuuntainen. Mäelle menevä liikenne- sinne menee vain yksi tie , jota käyttää niin menevä - kuin palaava liikenne. Nopeusrajoitus alueella on 30 km/h.

Avotuli -alueella on avotulen käyttö sallittu vain kalansavustus- ja grillipaikalla

Grillaaminen -avotulella toimivien grillien tai vastaavien käyttö ei ole sallittu sisätiloissa tai seinällisissä etuteltoissa.

Nestekaasu -nestekaasukäyttöisten grillien ja vastaavien käyttö on sallittu omalla 'tontilla'. Säädösten mukaan saa irtopulloon kytketyn kaasuletkun pituus olla enintään 120 cm.

Sähkölaitteet -alueella on roiskevedenpitävät suojamaadoitetut pistokkeet. Kuormitusraja 900 W (ns. valosähkö). Alueella on myös uudenmallin pistokkeita, joissa kuormitusraja on 2000W. Erillisten jatkoroikkien käyttö on kielletty.

Turvavälit -keskinäisen turvaetäisyyden tulee olla vähintään 4 me mitattuna uloimmasta pisteestä. Rakennukseen turvaetäisyyden tulee olla 8 m.

Uimaranta -länsiranta-normaali veden korkeus; lasten uima-alue , 1me , on merkitty poijuin -itäranta-veden syvyys on alhainen koko kesän Uimaranta-alueen läheisyydessä on moottoriveneily ja vastaava kielletty. Alueella on yksi (1) pelastusvene ja pelastusrengas.

Vaarasta varoittaminen -alueella on yleinen kuulutusjärjestelmä , jolla varoitus annetaan. Muuten varoituksen voi jokainen antaa itse joko huutamalla tai esim. auton torvea huudattamalla lyhyitä töräyksiä peräjälkeen.

Hiljaisuus -alueella on hiljaisuus klo 23.00-06.00 treffien aikaan 02.00-06.00 -isäntien lepoaika on klo 22.00-08.00