Turvaohjeet/ säännöt

Turvaohjeet


Onnettomuusilmoitus: Tulipalo- ja onnettomuustapauksissa tehdään ilmoitus hätäkeskukseen, puhelin 112 sekä isännän toimistoon, lisäksi varoita uhkaavasta vaarasta lähistöllä olevia. Huolehdi opastus paikalle.

Ensiapu:  Isännän toimistolla on ensiapupiste, josta löytyy tavanomaisia sidonta- ja laastaritarvikkeita. Sairasauton (puh. 112) saapuminen kestää n. 20 min (hoitavan ensivasteyksikön saapuminen n. 17 min)

Sammutusvälineet: Alueella on merkityissä paikoissa noin 80 m välein 6 kg:n ABC-luokan käsisammuttimia ja vesitynnyreitä. Ilmoita henkilökunnalle jos sammutinta on käytetty tai se puuttuu. Palokunnan saapumisaika alueelle on n. 17 min.

Ajosuunta: Ajosuunnat on pääsääntöisesti kaksisuuntaiset. Hietasaaren uuden tien liikenne on yksisuuntainen ja mäelle menevä liikenne - sinne menee vain yksi tie, jota käyttää niin menevä - kuin palaava liikenne. Nopeusrajoitus alueilla on 20 km/h.

Avotuli: Alueella on avotulen teko sallittu vain kalansavustus- ja grillipaikoilla

Grillaaminen: Avotulella toimivien grillien tai vastaavien käyttö ei ole sallittu sisätiloissa eikä seinällisissä etuteltoissa.

Nestekaasu: Nestekaasukäyttöisten grillien ja vastaavien käyttö on sallittu omalla 'tontilla'. Säädösten mukaan saa irtopulloon kytketyn kaasuletkun pituus olla enintään 120 cm.

Sähkölaitteet: Alueella on roiskevedenpitävät suojamaadoitetut pistokkeet. Kuormitusraja 900 W (ns. valosähkö). Alueella on myös uudenmallin pistokkeita, joissa kuormitusraja on 2000W. Erillisten jatkoroikkien käyttö on kielletty.

Turvavälit: Keskinäisen turvaetäisyyden tulee olla vähintään 4 m mitattuna uloimmasta pisteestä. Rakennukseen turvaetäisyyden tulee olla 8 m.

Uimaranta: Hietasaaren länsiranta - normaali veden korkeus; lasten uima-alue, 1 m, on merkitty poijuin - itäranta-veden syvyys on alhainen koko kesän. Uimaranta-alueen läheisyydessä on moottoriveneily ja vastaava kielletty. Alueella on yksi (1) pelastusvene ja pelastusrengas.

Vaarasta varoittaminen: Alueella on yleinen kuulutusjärjestelmä , jolla varoitus annetaan. Muuten varoituksen voi jokainen antaa itse joko huutamalla tai esim. auton torvea huudattamalla lyhyitä töräyksiä peräjälkeen.

Hiljaisuus: Alueella on hiljaisuus klo 23.00-06.00, treffien aikaan 02.00-06.00 - Isäntien lepoaika on klo 22.00-08.00