TOIMINTA KARAVAANARIALUEILLAMME COVID-19 PANDEMIAN AIKANA

21.3.2020

Yhdistyksen hallitus on kokouksessaan 19.3.2020 tutustunut valtiovallan julkaisemiin määräyksiin sekä SF-Caravan Finland ry:n julkaisemiin toimintaohjeisiin.  Niiden perusteella on päätetty seuraavista poikkeuksellisista toimista ja rajoituksista:

Lintulahti ja Hietasaari pidetään avoinna pandemiankin aikana, mutta vappuun asti vain omatoimialueena.  Hietasaaressa ei ole isäntätoimintaa lainkaan ja Lintulahdessa on, alueen sijainnin takia, 1 isäntä.

Maamme hallituksen päätöksen mukaisesti 70 vuotta täyttänyt henkilö ei voi toimia isäntänä eikä toimia asiakaspalvelutehtävissä.

Kaikki alueille suunnitellut, ennen juhannusta pidettäviksi tarkoitetut treffit ja tapahtumat peruutetaan.  Alueilla ei järjestetä toistaiseksi karaokea, tansseja eikä vastaavia joukkotapahtumia.

Yleisten kevättalkoiden sijaan aluetoimikunnat laativat ja julkaisevat luettelot tehtävistä, joita alueilla toivotaan tehtävän vapaaehtoistyönä kevään aikana.  Kuka hyvänsä voi ottaa näitä tehtäviä hoitaakseen ja ilmoittaa tehdyistä töistä aluetoimikunnan puheenjohtajalle.  Tehtävälistat tulevat olemaan esillä yhdistyksen kotisivuilla.  Toki talkootöitä voidaan tehdä yhdessäkin, kuitenkin pienissä, max 10 hengen ryhmissä, jos jäsenet keskenään niin haluavat.

Alueille hankitaan ja pidetään saatavilla käsidesiä, saippuaa ja kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä. Alueelle saapuvia kehotetaan korostettuun puhtauteen ja siisteyteen.

Saunoja ei lämmitetä yleisesti. Saunoja voidaan varata perhesauna-tyyppisesti kuten ennenkin ja saunan lämmittämisestä ja siivoamisesta vastaa saunan käyttäjä.

Kuitenkin pääsiäisen aikana kiirastorstaista 2. pääsisäispäivään saakka kummallakin alueella on normaali isäntäpäivystys.

Vappuun saakka alueilla käy palkattu siivooja kerran viikossa.

Mikäli olosuhteet muuttuvat ja/tai hallitus täsmentää näitä ohjeita, julkaistaan päivitetty ohje yhdistyksen kotisivulla.  Kotisivulla on siten nähtävissä voimassa oleva ohje sekä tuorein versio aluekohtaisista talkootyölistoista.

Puheenjohtajana vetoan teihin ja toivon teiltä kärsivällisyyttä ja ymmärrystä näille rajoituksille. Meillä on upeat alueet, joita meidän kannattaa käyttää ja joiden luonnosta nauttia, kun vain siihen on mahdollisuus.

Rajoituksia puretaan heti kun siihen on mahdollisuus

SF-Caravan Keski-Suomi ry

Hallitus